Thursday, March 31, 2011

jiwang serious xD

walaupun awak takde mood hari ni,saya tak tahu apa masalah awak,saya sedih bila awak sedih,bila saya rasa kosong,saya tak tahu nk cerita dengan siapa.saya pun buat puisi ni khas untuk awak sorng.

haih,kat blog ni dah penuh dgan ayat jiwang jiwang.tak tau nk type apa lagi,

ini ada lg jiwang,jiwang berbentuk puisi.HAHA.

kepada H*** R******

ini untuk awak,betul.saya tak tipu :

apabila aku keliru,
aku mula celaru,
dan bila aku keliru,
aku menjadi buntu,
dalam fikiran aku,
hanya ada dirimu,

sayangku,
hanya untukmu,
kasihku,
hanya dirimu,
hanya engkau yang satu,
tiada pengganti untukmu,

andai engkau milikku,
akanku jaga sehingga akhir hayatku,
andai kata jodohku bersamamu,
akanku lindungimu,
sepanjang hayatku,

hanya engkau yang satu,
tiada pengganti untuk dirimu,
hadirlah wahai teman dalam hidupku,
dan engkaulah kekasihku yang satu. <3<3<3




Tuesday, March 29, 2011

im not single,

ouhh,terasa diri disayangi bila org yg dicintai call ,dan ckp nitesyg!!
yess,nitetoo syg. ;))




awak,awak.thanks gila sebab buat saya gembira dan awak je yg saya sayang.
serious,saya tak main main,saya nk awak sorang je.

Monday, March 28, 2011

she's would be myGF.

mood : seronok,sedih,suka,riang.HAHA


status : thanks awak sebab nk jd GF saya ;)))

Thursday, March 24, 2011

Full day,

kejadian yg berlaku pada hari ni antara aku dan pelanggan.
semasa sedang menguap,

pelanggan : tired,


saya : yes,im from early morning until late night,


pelanggan : yeah,life is hard,so be carefull man,


saya : hmm,dengan nada yg mengeluh.

thanks man.

result spm dah keluar,

ouhh,tidak.dah lama aku tak update.busy dengan kerja sahaja,bosann.hmm.kerja kerja,sedar sedar dah keluar result.pada 23 march.semalam,aku pergi amik result pukul 10.30 mcm tu dengan hati yg sangat takut dan seram.HAHA,ikutkan tak nak amik,tapi kena pergi jugak amik result.time nk amik tu mmg rasa gementar gilaa.tapi kena redha je laa,ni semua ketentuanNYA.dah smpai je,dudukduduk dulu kt motor.tnggu kawan.pastu,dah beberapa minit kemudian aku jalan trus g dewan.perhh,tak pernah aku rasa seram cmni.masa nak amik tu aku dudukduduk terus suruh cikgu masuk dalam beg result aku,pastu,aku tak tengok pun,dah berapa minit baru skodeng skodeng sikit.HAHA,memang kelakar.tapi walaucmne pun.aku redha dengan apa yg aku dapat,ALHAMDULILLAH.

Sunday, March 13, 2011

the world already old,

here we know,happened only a short time ago.



                                                  
                                              -  tsunami


                      



                                        
                                   -recently happened in japan.

Saturday, March 12, 2011

takkan pernah melupakanmu




betapa aku menyukaimu,
tidakkah kau sedari itu,
ku didepan matamu,
kau tak melihatku,
betapa ku sangat menyukaimu..

ku berkhayal kau jadi milikku,
setiap hari ku igt selalu,
kan ku kejar dirimu,
tak terbatas waktu,
dan ku takkan pernah melupakanmu,

andaikan hatimu,
terbukak untuk ku,
alangkah senang hatiku,
apa yang terjadi,
kau anggap diriku,
hanya bagai angin lalu.


ku berkhayal kau jadi milikku,
setiap hari ku igt selalu,
kan ku kejar dirimu,
tak terbatas waktu,
dan ku takkan pernah melupakanmu.


Friday, March 11, 2011

kata kata orang yg berpengalaman,

aku ni muda lagi nak bercinta cinta.tapi perlukan seorang teman utk menjaga dan mengambil berat tentang diri aku ni.hmm,abang aku pernah cakap.bercinta ni sekejab je.belajar dulu then,bekerja pastu,bru bercinta.haha.memang betul tu.kalau boleh aku nak ada rumah sebijik mcm ni






                                                        
                                                                 home sweet home


             then,baru ada kereta sendiri,lepas tu baru pikir pasal kahwin.yess,aku cuba usaha.tapi sebelum tu,aku perlukan seorang teman dahulu.biar kawan aku tak kisah.nanti lama lama ada la yang melekat jugak lah hahaha.berangan je aku ni.

i want all of this







































semua ini benda yang aku nak.kan bagus kalau aku anak raja.senang je mintak.semua dapat.mimpi je lah.nak usaha sendiri. :D


            

Wednesday, March 9, 2011

she's come like a sunlight and she's go with a pretty smile.

hey you,spec girl.
i really want to see you again and again.
you was stole my heart and i need you forever and ever.
please,meet me and call me.
i'll waiting for you and i promise to be a good guy for you,
i want you because your smile always make me happy,
i dont expect to like you,
like what i said to you,
"saya suka awak"saya tak tipu,saya betul betul"

but sometime when i do something
i always remember you,
did i fall in love with you,
or u always make me laugh.

please come to me and know me as deeply,and be my friend.opss,my best best best friend.
i'll pray of you to read all this.

i cant forget your face,
i cant forget your sound,
i cant forget your pretty,

and and i cant forget that i love you girl.



GRADUATION DAY '10






  




sedih pulak bila tengok gmbar ni.banyak kenangan 2009 and 2010 dgn classmate.best la korang.
u all awesome

Monday, March 7, 2011

best gila today,

bestnya hari ni.tengok wayang cerita ni.dengan die and kawan kawan die.                              









best kot cerita ni.romantic pun ada.mcm ada kwn aku kata cerita ni mcm cerita "PUTERA KATAK",memang best.layan doe.tak caya g tengok sekarang.whhooaaaaa.happy happy

thanks awak,sebab sudi keluar dengan saya ;)




Friday, March 4, 2011

she's awesome

                                        

mission accomplish,

yess,well done muhd aliff.akhirnyaa,sume dah settle daripada kurang baik kpada baik.alhamdulillah.aku nk yang lagi baik.boleh ke?tapi mcm mane?hmm,future aku.mcm mana pula?kat mana aku nk smbung blajar lepas ni?result belum kluar lg.masih dalam ketakutan ni?insyaAllah.aku berserah kepadaNYA.jika ada rezeki,aku teringin nk smbung blajar.

next mission,
ehmm, -,-'





Wednesday, March 2, 2011

to her,

awakk,kalau ye pun benci saya.jangan lah bila saya on awak off.nmpak sgt awk mcm benci dekat saya ni.besar sgt ke salah saya kt awak.sampai mcm nk jadikan saya ni musuh awak.even,now awak dah ada boyfriend baru.tapi jgn lah anggap saya ni musuh awak.kita still boleh berkawan lg kan.saya tak kesah laa awak dah ada boyfriend bru skg.tapi jgn la aggap saya ni musuh awk.

*A
saya minta maaf.

Tuesday, March 1, 2011

KL night with scha & shamin


                                          *want some,be my friend *


                                        * delicious sehingga menjilat cone ice cream *


                                          *makan bersama shamin & scha*

 
                                                           *with scha*
                      
                                                 
                                            *  blanje ice cream MC D *